Ingrediënten
- 30 – 50 ml gin
- 90 – 150 ml tonic
- IJsblokjes
- Zwarte peper
- Eventuele garnering (denk bijvoorbeeld aan: verse gember, verse basilicum, komkommer, limoen, citroen, framboos, sinaasappel, Jeneverbes)
Bereiding
- Gebruik een gekoeld glas en vul deze met ijsblokjes. Voeg bijvoorbeeld wat verse reepjes gember en wat limoen zest toe.
- Wrijf met een partje limoen over de rand van het glas. Knijp de limoen uit over het ijs en laat het partje limoen in het glas vallen.
- Giet de gin over het ijs en roer.
- Voeg de gekoelde tonic toe.
- Roer slechts 1 keer voorzichtig met behulp van een lepel, dit om te voorkomen dat de bruis uit het drankje gaat.
- Voeg naar smaak verdere garnering toe en werk af met een snufje zwarte peper.
Tips voor een lekkere Gin-Tonic
- Zorg voor veel ijs. Bij voorkeur mooie, volle blokken.
- Drink uit een mooi groot en bol glas, liefst vooraf goed gekoeld.
- Een goede Gin-Tonic bruist. Door de tonic traag toe te voegen blijven de bubbels in het glas.
- Ga niet walsen met het glas en roer niet teveel. De bubbels zullen verdwijnen.
- Voeg niet te veel garnituren toe. De toevoegingen mogen de smaak van de gin niet overstemmen. Ze dienen om bepaalde smaken en geuren uit de gin extra te benadrukken.
De Gin-Tonic van Wijntje
Wij serveren een heerlijke Gin-Tonic Cocktail. Vraag gerust naar de verschillende smaken en de samenstelling.